Zvanični Srpski Yu-Gi-Oh! Srbija Sajt!
Pozdrav, dragi posetioče!
Dobrodošao na Yu-Gi-Oh! Srbija Forum!
Molim te pročitaj ceo ovaj prozor... Hvala!

1. Registracija je vrlo poželjna zato sto ti omogućava da u potpunosti učestvujes u zajednici i samim tim se bolje informišeš o svim aspektima igre koji te zanimaju.

2. Pročitaj i poštuj pravila koja su jasno istaknuta, takodje postoji i kratki vodič za nove članove!

3. Srećno i uživaj!

Zvanični Srpski Yu-Gi-Oh! Srbija Sajt!

FORUM JE ZATVOREN. PROCITATI FORUMSKA OBAVESTENJA
 
HomePortalRegisterLog in

Share | 
 

 Evilswarm kerykeion

Go down 
AuthorMessage
Šone Trusdale
Common Duelist
Common Duelist
avatar

Posts : 211
Join date : 2014-06-19
Age : 17
Location : Srbija

PostSubject: Evilswarm kerykeion   Fri 27 Mar 2015 - 16:45

Meni karta uopšte nije jasna na ygo pro nikad nedobijem efekat ako nekio može d ami kaže kad ja njemu mogu da aktiviram efekat sa gorblja i da mi objasni ruling


inače da pitam da li vredi sada igrati evilswarme u ovom formatu
Back to top Go down
ningen
Ghost Rare Duelist
Ghost Rare Duelist


Posts : 5611
Join date : 2010-11-12
Location : Epikcentar

PostSubject: Re: Evilswarm kerykeion   Fri 27 Mar 2015 - 18:07

Da, pretpostavljam da ti zapravo praviš kod te karte čestu početničku grešku. Istu mi je napravio klinac na nacionalnom, ali sam ga ispravio i pustio da vrati potez iako me je to na kraju koštalo nerešenog ishoda zbog isteka vremena, jbg dete se premišlja sto godina.
Dakle ti bi hteo da normalno pozoveš ''lswarm'' monstera a pitaš se zašto ne možeš? Zato što da bi mogao da aktiviraš taj efekat moraš prvo da odradiš prethodni nakon koga ''this card gains the following effect''. Prethodni efekat glasi da možeš da banish-uješ jednog lswarma sa groblja da bi dodao jednog lswarma sa groblja u ruku. Ako to prvo ne uradiš ne možeš ni da aktiviraš njegov efekat da pozove normalno jednog lswarm monstera jer taj efekat nije dobio.
Efekat na groblju zbunjuje takođe ljude. U pitanju je continuous efekat, koji možeš da upotrebiš u okviru kruga u kome je poslat na groblje. Ne započinješ chain njegovim korišćenjem, dakle nema tu aktivacije i još bitnije je da ne možeš da normalno pozoveš lswarm monstera koji ne zahteva žrtvu poput Castora već samo one koji je traže tako da ćeš lv5/6 moći da spustiš bez žrtvovanja a one sa većim nivoom sa samo jednom žrtvom. To tebi nije bitno jer ne igraš takvu verziju špila i nećeš biti u poziciji da to upotrebiš, pa se ne opterećuj sa tim efektom na groblju.


Evilswarmovi imaju svoje mane i prednosti, imaćeš relativno dobar match-up protiv nekroza (mada i oni imaju rešenje kroz spuštanje onog lv4 čuda što negira efekte monsterima iz ekstra decka), ali će ti biti teško protiv BA i Satellara. Gledaj po tome šta se pretežno igra tu gde bi igrao neki deck. Odavno sam van domaće irl scene pa ne znam šta se kod nas pretežno fura. Stvar je u tome što se mnogi deckovi sada oslanjaju na rank 4 ili niže xyz summon a tu ti Ophion ne radi ništa.
ningen sensei out~
Back to top Go down
Šone Trusdale
Common Duelist
Common Duelist
avatar

Posts : 211
Join date : 2014-06-19
Age : 17
Location : Srbija

PostSubject: Re: Evilswarm kerykeion   Fri 27 Mar 2015 - 18:26

Znači on je poslat na groblje i ja banišujem recimo Mandragoru i dodam kastora i onda dobijem normalo summon Evilswarm-a.A ako ga ditačujem sa xyz monstera da li dobija efekat ovaj da banišuje evilswarma?
Back to top Go down
ningen
Ghost Rare Duelist
Ghost Rare Duelist


Posts : 5611
Join date : 2010-11-12
Location : Epikcentar

PostSubject: Re: Evilswarm kerykeion   Fri 27 Mar 2015 - 18:40

:/ urgh ne bre
Efekat da banish-uješ pa da dodaš ne možeš aktivirati iz groblja, samo dok je na terenu, u pitanju je ignition efekat. Dakle pozoveš ga, aktiviraš efekat da banišuješ, dodaš u ruku, aktiviraš eff da normalno pozoveš monstera, to je sve što ćeš raditi sa njim.
Primer: 
Quote :
First, Summon either "Castor" or "Kerykeion", if you Summon "Kerykeion" first, return 1 of the lswarm monsters to the hand while banishing the other, then Normal Summon "Castor" through the effect of "Kerykeion". Then, use "Castor" effect to Summon the monster returned to the hand. Then, overlay them for "Evilswarm Ouroboros", "Number 10: Illumiknight", "Number 91: Thunder Spark Dragon", etc.

A sa groblja (nebitno je da li je poslat kao xzy materijal ili foolishovan ili je recimo popio warning) jedino možeš da iskoristiš efekat da pozoveš nekog tribute summon monstera sa jednom manje žrtvom, to je sve, sve ostalo se radi dok je na terenu.
Primer za eff s groblja:
Quote :
In a Steelswarm deck, you can Special Summon "Steelswarm Cell" from your hand, Normal Summon "Kerykeion", banish a monster and add "Evilswarm Castor" to your hand, Normal Summon "Castor" with "Kerykeion's" effect, Xyz Summon a monster and detach "Kerykeion" to the graveyard, then Tribute Summon "Steelswarm Longhorn" with the previously summoned "Steelswarm Cell" as the only tribute
Back to top Go down
Šone Trusdale
Common Duelist
Common Duelist
avatar

Posts : 211
Join date : 2014-06-19
Age : 17
Location : Srbija

PostSubject: Re: Evilswarm kerykeion   Fri 27 Mar 2015 - 18:52

Hvala ti mnogo što se cimaš da objasniš meni botu sad mi je jasno Smile
Back to top Go down
Sponsored content
PostSubject: Re: Evilswarm kerykeion   

Back to top Go down
 
Evilswarm kerykeion
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Zvanični Srpski Yu-Gi-Oh! Srbija Sajt! :: Rulings / Pravila-
Jump to: